Hlavní obsah

Chemička Spolchemie prodává první mrakodrap Československa

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tuzemsku se prodává první mrakodrap bývalého Československa. Objekt patří ústecké chemičce Spolchemie. Ta kromě této budovy prodává dalších 13 objektů. Informovala o tom realitní kancelář Naxos, která má prodej na starosti. O reality je prý velký zájem.

Článek

„Spolchemie nabízí k prodeji třináct svých objektů, aniž by to ohrožovalo její další působení. Cílem je posílit finanční hotovost firmy a splatit část pohledávek pěti velkým bankám, pod jejichž dohledem se transakce uskutečňuje,“ uvádí k prodeji realitní kancelář Naxos.

Kromě „mrakodrapu“ jdou do prodeje také různé haly, sklady či administrativní budova v Ústí nad Labem a okolí města.

Za kdysi nejvyšší budovu v Československu chce Spolechmie minimálně 55 miliónů korun. Zatím objekt slouží jako správní budova chemičky. Prodejem 14 nemovitostí chce firma získat minimálně 192 miliónů korun.

První mrakodrap v Československu
Objekt byl vystavěn v letech 1929 až 1930 ve stylu severoněmeckého expresionismu s gotizujícími prvky. Užitná plocha činí 700 metrů čtverečních, přičemž budova má deset pater.

Reklama

Výběr článků

Načítám