Hlavní obsah

ČEZ zatím nebude odpojovat černé odběratele

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

ČEZ s okamžitou platností do odvolání pozastavil odpojování neoprávněných odběratelů elektřiny. Firma to uvedla ve středu na tiskové konferenci. Stále je však přesvědčena, že její kritizovaní zaměstnanci oddělení netechnických ztrát (NTZ) pracovali dle zákona.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Generální ředitel energetické skupiny ČEZ Martin Roman

Článek

Firma změní celkovou praxi kontrol černých odběrů. "Při jednání se zákazníky budou kontroloři ČEZ citlivěji přihlížet k individuální situaci (zdravotní stav) místo toho, aby automaticky aplikovali jednotná pravidla. Všichni kontroloři společnosti ČEZ podepíší jako součást svých pracovních smluv etický kodex, který je zaváže ke korektnímu a vstřícnému jednání se zákazníky," uvedla společnost.

Na energetický gigant se v předešlých dnech snesla vlna kritiky právě za činnost NTZ. Tito lidé chodili k zákazníkům poté, co u nich kontroly zjistily, že načerno odebírají elektřinu.

Oddělení bylo kritizováno za metody své práce. Před časem například bylo zveřejněno video, na kterém je zaznamenáno, že pracovníci ČEZ mají bojový výcvik. Školeni byli například ve střelbě.

„Těchto případů litujeme a učiníme zásadní opatření, aby se nemohly opakovat. Korektnost a vstřícnost musí být stále součástí genofondu společnosti ČEZ, součástí psaných i nepsaných pravidel fungování firmy“, uvedl generální ředitel společnosti ČEZ Martin Roman.

V kauze černých odběrů byl desátého února kriminalisty podán návrh na obžalobu 26 pracovníků z netechnických ztrát za vydírání odběratelů elektřiny. [celá zpráva]

ČEZ zároveň oznámil, že znovu prošetří stížnosti na postup lidí z NTZ.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám