Hlavní obsah

České banky zvýšily zisk za čtvrtletí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Banky a spořitelny působící v Česku výrazně zvýšily svůj zisk během prvních tří měsíců letošního roku. Proti loňsku si finanční domy polepšily o 15,9 procenta na 13,8 miliardy korun čistého zisku. Informovala o tom v pondělí Česká národní banka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

„Bankovní sektor zůstává ziskový a dobře kapitalizovaný a dokázal i v nepříznivém ekonomickém prostředí během prvního čtvrtletí pokračovat v trendech z úspěšného loňského roku,“ uvedl viceguvernér České národní banky Miroslav Singer.

Zisk bank táhly opět hlavně příjmy z poplatků a provizí, přičemž si na nich vydělaly stejně jako v závěru loňského roku.

Na tuzemském trhu koncem března působilo na 39 finančních domů. Z toho bylo celkem 16 bank, pět stavebních spořitelen a 18 poboček zahraničních bank. „Objem bilance bankovního sektoru v prvním čtvrtletí mírně stoupl na 4,11 biliónu korun na konci března,“ uzavřela banka.

Reklama

Výběr článků

Načítám