Hlavní obsah

Česká zbrojovka zvýšila zisk o 12 procent na skoro 1,5 miliardy

• Aktualizováno
Novinky, ČTK, bož

Holding CZG - Česká zbrojovka Group SE (CZG), který je významným evropským výrobcem ručních palných zbraní, vykázal za loňský rok výnosy 6,8 miliardy korun. Meziročně byly vyšší o 14,6 procenta. Zisk před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA) vzrostl o 12 procent na 1,47 miliardy korun. Holding to oznámil ve středu.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Pistole CZ P-10 C (ilustrační foto)

Článek

Akcie CZG na pražské burze ve středu několik minut před desátou hodinou připisovaly 1,63 procenta na 374 korun za kus.

Holding loni prodal 467 463 zbraní, což ve srovnání s předchozím rokem znamenalo nárůst o 24,9 procenta.

Podle prezidenta a předsedy představenstva CZG Lubomíra Kovaříka byly výsledky holdingu za rok 2020 rekordní.

Česká zbrojovka se dohodla na koupi amerického Coltu

Ekonomika

„V loňském roce jsme zaznamenali další důležitý krok v historii skupiny a úspěšně dokončili veřejnou nabídku akcií na Burze cenných papírů Praha,” uvedl Kovařík.

„Tímto krokem jsme posílili náš závazek být transparentní a získali prostředky pro další růst CZG, včetně akvizice Coltu, kterou jsme oznámili v únoru 2021 a jejíž dokončení očekáváme ve druhém čtvrtletí tohoto roku,” doplnil.

Letos v únoru zbrojovka podepsala smlouvu o koupi stoprocentního podílu ve společnosti Colt Holding Company LLC, jež je mateřskou společností amerického výrobce zbraní Colt Manufacturing Company LLC a jeho kanadské dceřiné společnosti Colt Canada Corporation.

Filmařům se nelíbí Česká zbrojovka na festivalu

Kultura

CZG je jedním z předních evropských výrobců ručních palných zbraní pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další civilní využití. Ve svých provozech v České republice, USA a Německu zaměstnává zhruba 1650 lidí.

Součástí CZG je závod Česká zbrojovka z Uherského Brodu, dále do něj patří například společnosti CZ-USA, Zbrojovka Brno, 4M Systems nebo CZ Export Praha.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám