Hlavní obsah

Češi loni prosázeli téměř 80 miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Největší nárůst zaznamenaly kurzové sázky. Češi do nich investovali více 11,7 miliard korun. Kurzové sázky už přitom nejsou tematicky jen výsadou sportu. Češi sází na úspěch politiků, nebo třeba na to, kdo bude vítězem soutěže Česko hledá Superstar.

Foto: Lenka Pokorná

Nová fasáda základní školy (v pozadí) září i při pohledu z dopravního hřiště.

Článek

Češi takto loni prosázeli téměř o dvě miliardy více než v roce 2002.

Hlavní slovo na trhu kurzových sázek mají společnosti Fortuna a Tipsport, které taky mají nejvíce poboček. Za nimi jsou Sazka nebo Chance.

Na podobný druh sázek lidé dají i proto, že znalostí oboru mohou přeci jen částečně ovlivit, zda vyhrají či nikoliv. Na rozdíl od běžných loterií, kde mohou spoléhat jen na štěstí. O tom svědčí množství peněz, které se u kurzových sázek vrací sázkařům. Do kapes jim přijde zpět 90 procent  prosázených peněz.

Každý Čech prohrál skoro 2000 korun

Do nejrůznějších her, včetně loterií a hracích automatů investovali Češi loni téměř 80 miliard korun. Zpět se jim vrátilo necelých 60 miliard. Každý obyvatel tak v průměru přišel o necelé dva tisíce korun.

Za běžné loterie Češi utratili asi sedm miliard korun, což je výsledek srovnatelný s předchozími lety. Naprostou většinu z toho ukrojila Sportka - 6,5 miliardy. Pouhá půlmiliarda zůstala na stírací losy a hru Euromiliony.

Anketa

Kde prosázíte nejvíce peněz?
V sázkových kancelářích na sportovní výsledky
30,6 %
V loteriích
17,2 %
V kasínech a nejrůznějších hazardních hrách
19,2 %
Vůbec nesázím
33 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 395 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám