Hlavní obsah

Ceny benzínu v Česku stagnují, nafta zlevnila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cena benzínu Natural 95 se od minulého týdne nezměnila, v České republice stojí průměrně 33,02 Kč za litr. Nafta zlevnila o devět haléřů na 32,13 Kč/l, vyplývá z údajů společnosti CCS, která vývoj cen sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v České republice k 8. červenci

Článek

Pohonné hmoty letos nejprve od února vytrvale zdražovaly, v poslední době však růst zpomaloval, případně ceny stagnují. Podle analytiků má tento trend pokračovat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"V nejbližším týdnu očekáváme další stagnaci cen benzínu i nafty. U nafty je koncem týdne možné i další zlevnění k 32 korunám," řekla analytička společnosti Colosseum Eva Mahdalová.

Generální ředitel CCS Jan Polívka upozornil, že rozdíl mezi průměrnou cenou benzínu a nafty se blíží koruně za litr. "Tak daleko byly ceny od sebe naposledy v září loňského roku," podotknul.

Vloni bylo dráž

Připomněl, že současné ceny pohonných hmot v ČR jsou pro motoristy příznivější než v loňském létě. "Tehdy řidiči ve stejném období platili za benzín téměř o čtyři koruny za litr více než letos a za naftu dokonce o více než 4,50 Kč/l," dodal.

Benzín je momentálně nejdražší v Plzeňském kraji, kde litr přijde v průměru na 33,47 Kč, v Jihomoravském kraji je ale jen o haléř levnější. "Nadále sledujeme velmi neobvyklý stav, jelikož průměrná cena benzínu není v regionálním porovnání nejvyšší v Praze, jak bývá zvykem," dodala Mahdalová.

Nejlevnější Natural 95 tankují řidiči v Královéhradeckém kraji, litr tam stojí průměrně 32,66 Kč. Naftu lze nejlevněji - v průměru za 31,62 Kč/l - pořídit rovněž v Královéhradeckém kraji. Nejdražší je nafta v Praze, litr tam v průměru stojí 32,79 Kč.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám