Hlavní obsah

Čedok koupil specialistu na Řecko CK Alex

Aktualizováno

Čedok koupil cestovní kancelář Alex. Od jejího majitele Radka Drechslera získal stoprocentní obchodní podíl. Drechsler se zároveň stane od července novým ředitelem Čedoku, v úterý ho jmenovalo představenstvo společnosti. Řekl to marketingový ředitel Čedoku Tomáš Brejcha.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Jako zavedená značka s věrnými zákazníky se Alex velice dobře hodí do našich strategických plánů expanze v odvětví cestovního ruchu Čedoku a našich akcionářů," komentoval koupi společnosti Brejcha.

Drechsler má v oblasti cestovního ruchu více než 20 let zkušeností. "V kombinaci s jeho dynamikou a pochopením trendů spotřebitelů a nových technologií v cestovním ruchu je nejlepším kandidátem pro vedení Čedoku," uvedl předseda představenstva Čedoku Michael Saran.

CK Alex je na trhu od roku 1990 a od počátku se zaměřuje na Řecko a další destinace kolem Středozemního moře. Jejím generálním ředitelem i nadále zůstane Drechsler, doplnil Brejcha.

Čedok je nejstarší tuzemskou cestovní kanceláří, na českém trhu působí od roku 1920. Nyní ji vlastní americká Odien Group, které patří i polovina cestovní kanceláře Eso travel. Čedok nabízí zájezdy do více než 50 zemí světa a zaměstnává přes 300 lidí.

V roce 2012 se cestovní kancelář dostala do ztráty 39,6 miliónu korun po předchozím zisku čtyři milióny korun, tržby jí stouply o 200 miliónů na 3,1 miliardy korun. Rok 2012 tak byl pro Čedok prvním ztrátovým za posledních deset let.

Reklama

Výběr článků

Načítám