Hlavní obsah

Burza míchá žebříčkem boháčů. Arnault opět sesadil Bezose z trůnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O čelo žebříčku nejbohatších lidí podle magazínu Forbes se tento týden přetahují francouzský módní magnát Bernard Arnault a šéf Amazonu Jeff Bezos. Pořadím opakovaně míchá pohyb akcií na burze, Arnault Bezose krátce předběhl už v pondělí. Ve čtvrtek na pomyslný trůn díky posílení akcií jedničky v oblasti luxusu LVMH, kam patří značky Louis Vuitton nebo Dior, usedl její šéf Arnault, upozorňuje list Le Figaro.

Foto: Profimedia.cz

Bernard Arnault

Článek

Akcie LVMH si dnes připsaly 1,72 procenta a dostaly se na cenu 651,60 eura (16.586 Kč) za kus. Firma tak dnes dosáhla svého historického maxima 401,2 miliardy dolarů (8,3 bilionu korun) a stala se nejcennější francouzskou firmou, která kdy byla na burze.

Burza míchá žebříčkem boháčů. Arnault opět sesadil Bezose z trůnu

Ekonomika

Podle žebříčku Forbesu je dnes hodnota Arnaultova majetku 191,2 miliardy dolarů (3,99 bilionu Kč), zatímco druhý Bezos má majetek v odhadované ceně 188,4 miliardy dolarů (3,93 bilionu Kč). Na třetím místě je vizionář Elon Musk, následovaný Billem Gatesem. Nejbohatším Čechem v žebříčku Forbesu je na 513. místě Karel Komárek.

Růst Arnaultova módního impéria od začátku letošního roku je podle časopisu Forbes příkladem úspěchu celého sektoru luxusu.

Reklama

Výběr článků

Načítám