Hlavní obsah

Britské aerolinky Flybe jdou do likvidace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské regionální aerolinky Flybe ukončí činnost a zahájí proces likvidace. Rozhovory o zpětném prodeji podniku a záchraně ztroskotaly. Ve středu to podle agentury Reuters uvedli správci společnosti.

Foto: Phil Noble, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Očekává se, že ukončení provozu operátora, který měl naplánované lety z Belfastu, Birminghamu a Heathrow do celé Británie a do Amsterdamu a Ženevy, ovlivní dalších 25 pracovních míst, uvedla společnost Interpath Advisory v prohlášení.

Společnost Flybe už minulý měsíc přerušila provoz a zrušila všechny své lety z Británie a do Británie, což se dotklo 276 zaměstnanců.

„Přes značný zájem řady důvěryhodných stran se nepodařilo dotáhnout transakci v dostupném časovém rámci,“ uvedli správci. Podle zprávy deníku The Telegraph ze začátku tohoto měsíce projevily zájem o startovací a přistávací sloty Flybe německá Lufthansa a Air France-KLM.

Společnost Flybe se dostala do insolvence již v minulosti, a to v březnu 2020, kdy o práci přišlo 2400 lidí. Nedokázala se tehdy vyrovnat s prudkým poklesem poptávky v důsledku šíření koronaviru. Loni na jaře se jí však podařilo provoz obnovit.

Zánik Flybe přitom přichází v čase, kdy se letecké společnosti těší z nárůstu poptávky po letecké dopravě. Nízkonákladové aerolinky, jako je největší evropská letecká společnost Ryanair, a britský easyJet oznámily rekordní počet rezervací na čas letních dovolených.

Cestující s rakovinou vykázali z letadla. Nezvládla uložit zavazadlo do přihrádky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám