Hlavní obsah

Bohemia Energy odeslala vyúčtování všem svým bývalým klientům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Bohemia Energy, která ukončila činnost v polovině října, odeslala všem svým bývalým zákazníkům vyúčtování. Vystavila 1,2 milionu faktur, 86 procent z nich tvořily přeplatky. Lidé je na účet obdrží nejpozději do data splatnosti faktur. ČTK to ve středu řekl mediální zástupce skupiny Mirek Deneš. Vypořádat se s klienty sliboval spolumajitel Jiří Písařík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bohemia Energy.

Článek

„Velice děkuji všem našim bývalým zákazníkům za trpělivost. Dnes jsme odeslali zbývající část konečných vyúčtování. Dostáli jsme tak slibu, ke kterému jsme se zavázali, a vyrovnali se s našimi bývalými zákazníky,“ řekl Písařík.

Tisíce bývalých klientů chtějí od Bohemia Energy odškodnění

Ekonomika

„Ačkoli se nám v této mimořádné situaci podařilo zpracovat takto obrovské množství vyúčtování v rekordním čase, omlouváme se, že někteří naši bývalí zákazníci obdrželi vyúčtování až nyní. Zároveň děkuji našim zaměstnancům, kteří pro urychlení situace usilovně pracovali také o víkendech,“ dodal spolumajitel firmy.

Vystaveno bylo více než 1,2 milionu vyúčtování

Během zpracovávání vyúčtování musela společnost také vyřešit několik desítek tisíc reklamací, které způsobily nepřesné odhady provozovatelů distribučních soustav.

Bohemia Energy měla asi 900 tisíc zákazníků, někteří z nich měli více odběrných míst, proto museli zaměstnanci vystavit více než 1,2 milionu vyúčtování.

Dodávky po Bohemia Energy ukončily také firmy Kolibřík energie s 28 000 klienty, A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy, Ray Energy, která dodávala zhruba 3000 klientů, a Microenergy, která dodávala energie více než 760 zákazníkům.

Odpojení od energií hrozí desetitisícům lidí

Finance

Činnost ukončila také společnost Energie pro Tebe, která dodávala plyn více než třem stovkám odběratelů, a Český Energetický Dodavatel, který měl více než 7000 odběratelů.

Firmám hrozí, že se dostanou do neoprávněného odběru

Plyn přestaly dodávat 2350 zákazníkům také Františkovy energie, skončil i dodavatel Svinos s 21 odběrnými místy. S dodávkami plynu skončila také Czech Energy, dodávky elektřiny a plynu ukončil také Lumius.

Bývalí klienti Bohemia Energy i dalších padlých dodavatelů se dostali do režimu dodavatele poslední instance (DPI).

Toto období trvá maximálně šest měsíců, v polovině dubna tak bývalým klientům Bohemia Energy tato lhůta uplyne. Následně jim hrozí, že se dostanou do neoprávněného odběru.

V režimu DPI je stále 35 tisíc lidí. Začnou je obvolávat i úřady práce

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám