Hlavní obsah

Bohemia Energy odeslala přeplatky za energie všem bývalým zákazníkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Bohemia Energy, která ukončila činnost v polovině října, rozeslala přeplatky všem svým bývalým klientům. Přeplatky zákazníci tedy obdrželi před splatností faktur, měli by je mít na svých účtech. Celkem firma rozeslala více než 1,2 milionu vyúčtování, přičemž 86 procent z nich tvořily právě přeplatky. Informoval o tom mediální zástupce firmy Mirek Deneš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Logo společnosti Bohemia Energy na pobočce zákaznického centra.

Článek

„Vyrovnat se s našimi zákazníky byla naše nejvyšší priorita. Usilovně jsme pracovali na tom, aby lidé své přeplatky získali co nejdříve, a jsme velmi rádi, že se nám to podařilo, dostáli jsme slibu, ke kterému jsme se zavázali, a vyrovnali jsme se se všemi zákazníky. Celkem jsme vystavili přes 1,2 milionu vyúčtování. Vystavit takový objem faktur standardně trvá více než rok,“ řekl majitel skupiny Bohemia Energy Jiří Písařík.

Aktuálně Bohemia Energy dokončuje poslední reklamace.

„Na zbývajících reklamacích intenzivně pracujeme. Jedná se zejména o případy, u kterých je reklamační proces složitější a časově náročnější, jelikož se musí řešit například v rámci dědického řízení nebo se týká více odběrných míst. Věříme, že i tyto případy budou dořešeny v co nejkratší době, a děkujeme za trpělivost,“ dodal Deneš.

Tisíce bývalých klientů chtějí od Bohemia Energy odškodnění

Ekonomika

Skupina Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR, oznámila loni 13. října ukončení činnosti a dodávek elektřiny i plynu. Jako důvod uvedla extrémní růst cen energií na trzích. Po Bohemia Energy skončily také další firmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám