Hlavní obsah

Black Friday v německém Amazonu provází stávka zaměstnanců

Novinky, bož

Německý odborový svaz Ver.di vyhlásil několikadenní stávku zaměstnanců tamního Amazonu. Informoval o tom server týdeníku Die Zeit. Začala v pátek, tedy v době akce Black Friday zaměřené na slevy. Odboráři chtějí stávkou docílit zvýšení tarifních mezd zaměstnanců v logistice.

Foto: Mike Segar, Reuters

Článek

Společnost v zemi provozuje 13 logistických center s 13 tisíci zaměstnanci.

Protestní akce je nahlášena v šesti centrech - v Lipsku, Bad Hersfeldu, Koblenci, Rheinbergu, Werne a Grabenu, a to na pátek, sobotu a na pondělí. V Koblenci, Lipsku a Bad Hersfeldu má potom stávka pokračovat i v úterý nad ránem.

Zaměstnanci Amazonu v Německu a Španělsku na Černý pátek stávkují

Ekonomika

Stávka tak nenaruší jen páteční slevovou akci Black Friday, ale také navazující pondělní slevovou akci Cyber Monday, uvedl Die Zeit.

Mluvčí Amazonu tvrdí, že zákazníci dopady stávky nepocítí. „Balíky přijdou včas,“ nechal se slyšet. Většina zaměstnanců podle něj bude normálně vyřizovat objednávky.

Svátek plýtvání? Francouzští poslanci chtějí zakázat Black Friday

Vánoce

Stávky v německém Amazonu se opakují od května 2013, aniž by se spor mezi vedením firmy a odbory vyřešil. Odboráři pravidelně svolávají stávky a opakovaně pro ně volí i období vánočních svátků nebo datum slevových akcí typu Black Friday.

Black Friday využili ke stávkám v loňském roce zaměstnanci Amazonu nejen v Německu, ale také ve Španělsku či Velké Británii.

Reklama

Související témata:

Související články

Zaměstnanci Amazonu v Německu stávkují

Zaměstnanci pěti německých distribučních středisek amerického internetového obchodu Amazon v pondělí vstoupili do stávky. Žádají zvýšení mezd a zlepšení...

Black Friday: Slevy i triky

E-shopy i kamenné obchody opět po roce lákají při předvánočních akcích na Black Friday (černý pátek) se slevami až 80 procent. Ty se ale většinou týkají jen...

Výběr článků

Načítám