Hlavní obsah

Berlínský obuvní řetězec Leiser vyhlásil platební neschopnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německý obuvní řetězec Leiser vyhlásil platební neschopnost. V Německu je ohroženo 132 obchodů a 1450 zaměstnanců. Firma má také dvě pobočky na lukrativních místech v centru Prahy.

Článek

Berlínský obuvní řetězec, který je nyní součástí augsburské skupiny Bahner, požádal u soudu v bavorském Augsburgu o zahájení insolvenčního řízení. Soud v pátek žádosti vyhověl, informoval berlínský deník Berliner Morgenpost.

Ředitel firmy Steffen Liebich berlínskému listu řekl, že podnik je v tomto řízení chráněn před věřiteli, což dává šanci, že se jej podaří znovu postavit na nohy. Prodej obuvi v prodejnách Leiser i sesterského řetězce Schuhhof zatím běží normálně.

Vedení firmy s tradicí od roku 1891 má do 23. června čas na předložení restrukturalizačního plánu, jenž má uklidnit věřitele. Konkurz bude v režii stávajícího managementu, což umožňuje nový německý insolvenční zákon.

Po drogistickém řetězci Schlecker jde v Německu v krátké době o druhý tradiční maloobchodní řetězec, který se ocitl ve finančních problémech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám