Hlavní obsah

Benzin i nafta výrazně zlevnily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku zlevnily o desítky haléřů. Průměrná cena benzinu Natural 95 za uplynulý týden klesla o 22 haléřů na 32,04 koruny za litr. Litr nafty stál ve středu průměrně 31,69 koruny, o 26 haléřů méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny paliv sleduje.

Článek

Ceny pohonných hmot u českých čerpacích stanic od konce loňského roku rostly, ve druhé polovině ledna se ale trend otočil.

Nejdráže tankují motoristé na Vysočině, kde průměr ovlivňují vyšší ceny pohonných hmot u pump na dálnici D1. Za litr Naturalu 95 platili ve středu v průměru 32,65 koruny a za litr nafty 32,42 koruny.

Druhým nejdražším regionem je stále Praha s průměrem 32,61 koruny za litr u benzinu a 32,29 koruny za litr u dieselu.

Benzin a nafta mírně zlevňují

Ekonomika

Naopak nejlevnější pohonné hmoty mají pumpy v Jihočeském kraji s průměrnou cenou 31,56 koruny za litr benzinu a 31,22 koruny za litr nafty.

Koronavirus zlevnil ropu, lék ji zdražuje

Ropa v poslední době zlevňovala kvůli obavám z koronaviru. Ve středu však opět zdražovala poté, co některá média přinesla zprávu, že vědci proti koronaviru vyvinuli lék.

Čína chce použít experimentální lék. V USA proti koronaviru pomohl

Svět

Kolem 17:00 SEČ přidávala severomořská ropa Brent 3,9 procenta na 56,08 dolaru za barel. Americká lehká ropa WTI vykazovala nárůst také o 3,9 procenta na 51,53 dolaru za barel.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 5. únoru

Další vzpruhou pro ropu zůstává dřívější zpráva, že Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) a její spojenci zvažují další těžební škrty, aby předešli možnému převisu nabídky nad poptávkou.

Naopak brzdou ještě většího růstu ceny ropy byla zpráva amerického Úřadu pro energetické informace (EIA). Ta doložila, že americké ropné zásoby se v minulém týdnu zvýšily o 3,4 milionu barelů, což je více, než se očekávalo.

Reklama

Související články

Benzin a nafta v Česku přestaly zdražovat

Pohonné hmoty v Česku za poslední týden mírně zlevnily. Průměrná cena benzinu klesla od minulé středy o šest haléřů na 32,32 koruny za litr. Rovněž o šest...

Výběr článků

Načítám