Hlavní obsah

Belgická matka ČSOB opět krvácí, prodělala sto miliard korun

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Belgická banka KBC, která v Česku vlastní ČSOB, prohloubila svoji ztrátu. Během prvního čtvrtletí letošního roku prodělala 3,6 miliardy eur, tedy asi 97 miliard korun. Vyplývá to z údajů, které společnost ve středu zveřejnila na svých internetových stránkách. ČSOB je naopak v zisku.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Šéf belgické KBC Andre Bergen

Článek

Finanční dům se potýká s problémy již delší dobu. Například za celý loňský rok prodělal přes 70 miliard korun. Tamní vláda poskytla KBC jako pomoc již více než pět miliard eur.

ČSOB je na tom lépe

Pro tuzemskou ČSOB, dceřinou společnost KBC, byly první tři měsíce letošního roku mnohem příznivější. Jedna z největších bank na českém trhu zvýšila zisk o 22 procent na 3,07 miliardy korun.

ČSOB uvedla, že meziročně vzrostlo množství poskytnutých úvěrů o 26 procent, stavební spoření o 24 procent a hypotéky fyzickým osobám o 21 procent.

"Do roku 2009 jsme vstoupili úspěšně. Jak v obchodních, tak ve finančních výsledcích jsme přesáhli úrovně z prvního čtvrtletí loňského roku navzdory zhoršující se makroekonomické situaci,“ komentoval generální ředitel banky Pavel Kavánek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám