Hlavní obsah

Bazény mohou od pondělí otevřít, ale mnohé to nestihnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělka mohou otevřít i kryté bazény, sauny, solné jeskyně či wellness. Nečekané rozhodnutí vlády o otevření mnohé provozovatele zaskočil. Otevřít hned nemohou, potřebují několik dní až týden na přípravy a ohřátí vody. U venkovních koupališť zase hraje roli přetrvávající chladno.

Foto: Novinky

Zrekonstruované koupaliště Beroun

Článek

S otevřením venkovního plaveckého areálu zatím nepočítají v Plzni na Slovanech. „Nemá to smysl, když je přes den taková zima a v noci padají teploty k sedmi stupňům,“ řekl Právu ředitel Tomáš Kotora.

„Nechceme vyhřívat bazén na 27 stupňů, když už tak jsme kvůli protipandemickým opatřením v hluboké ztrátě,“ podotkl. Areál se tak otevře i s vnitřním bazénem nejdříve příští víkend.

V pondělí se měl otevírat venkovní bazén na koupališti Flošna v Hradci Králové. Rozhodnutí vlády ale plány změnilo – vzhledem k chladnému počasí otevřou raději krytý bazén. Už v něm začali ohřívat vodu, otevřít se chystají ve středu. Mezitím narychlo shánějí brigádníky, hlavně plavčíky.

Již v pondělí ale začnou opět nabízet své služby wellness a sauna v hradeckých městských lázních.

Asociace bazénů: Napouštění trvá několik dní, otvírat zatím neplánujeme

Ekonomika

Hned po neděli se také otevře vnitřní i vnější plavecký areál v Praze-Podolí, ze začátku bez saun. Kompletně v provozu bude také velké aquacentrum v Čestlicích. Současně uvítá návštěvníky i saunový svět Saunia. Po dlouhých téměř 150 dnech se v úterý 1. června znovu otevře rovněž termální park ve Velkých Losinách na Šumpersku.

Aqualand Moravia u Pasohlávek na Brněnsku, nejnavštěvovanější atrakce na jižní Moravě, otevře své brány 10. června.

Klienti se do fitek zatím nevrací. Zájem tlumí zákaz sprch a potvrzení o testech

Ekonomika

Pravidla počítají s omezením počtu návštěvníků a kontrolou profesionálních testů, takže na rozdíl od restaurací či kadeřnictví nebudou akceptovány samotesty.

Na lehátku roušku

Lidé by měli mít v odpočinkových zónách nasazené respirátory a roušky, tedy i když leží na lehátku nebo na ručníku. Pravidlo platilo pár dnů i loni na jaře, než ho vláda odvolala. Ochrana úst rychle navlhne a vlhké roušky a respirátory před přenosem koronaviru prakticky nechrání.

Pravidla pro bazény a sauny
V bazénech a koupalištích platí limit jednoho člověka na 15 m2 vodní a odpočinkové plochy v její blízkosti. Nutná je ochrana dýchacích cest při vstupu či v odpočinkových zónách, ne však ve vodě.
V saunách či solných jeskyních bude moci být kapacita naplněna pouze do 30 procent.
Při vstupu se budou muset lidé prokázat negativním testem z oficiálního odběrového místa, potvrzením o očkování či o prodělané nemoci v posledních 180 dnech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám