Hlavní obsah

Balík doručí do kufru auta i bez majitele. Škoda Auto testuje novou technologii

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kurýři budou doručovat balíky přímo do kufru osobního auta, který po svolení majitele odemknou přes mobil. Novou technologii začala testovat Škoda Auto s obchody Alza.cz a Rohlik.cz.

Foto: Škoda Auto

Doručení do kufru auta

Článek

V pilotním projektu se začne testovat technologie potřebná pro vzdálený přístup k vozu, velký důraz se přitom klade na bezpečnost, uvedly ve čtvrtek firmy.

Zákazník si na e-shopu objedná zboží a vybere dodání do kufru. Následně kurýr získá informace o poloze vozu a díky jednorázovému zabezpečenému přístupu

přes mobilní aplikaci kufr auta otevře. To umožní speciální zařízení, které budou mít brzy všechny nové škodovky, do starších půjde přidat.

Foto: Škoda Auto

Kufr zavře a otevře mobilní aplikace

Zákazník si stanoví čas, od kdy do kdy může kurýr kufr odemknout. Po doručení dostane potvrzení o doručení, fotodokumentaci a ujištění, že je auto zamknuté.

Díky nové metodě doručení by tak lidé nemuseli na zásilku čekat doma či pokud se s kurýrem minou běhat na poštu. Velikost zásilky bude omezena jen kapacitou kufru. „Tento pilotní projekt je konkrétní ukázkou toho, jak pomocí nejmodernějších technologií usnadníme a zpříjemníme lidem jejich každodenní život,” řekla Jarmila Plachá, šéfka Škoda Auto DigiLabu.

Systém nyní firmy otestují s vybranými zákazníky, poté jej chtějí uvést na trh, ideálně ještě v tomto roce. Doručovat balíky do kufru auta začal už loni v USA největší světový e-shop Amazon.

Anketa

Pustili byste kurýra s balíkem do kufru svého auta?
Ano
31,3 %
Ne
68,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 134 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám