Hlavní obsah

BAE Systems se do Aera Vodochody moc nehrne

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

BAE Systems, britsko-švédská zbrojařská společnost vyrábějící stíhačky Gripen, možná vstoupí jako strategický partner do Aera Vodochody. Uvedl to v úterý pro ČRo 1-Radiožurnál náčelník generálního štábu Pavel Štefka. Zástupci BAE Systems se však ke vstupu do Aera stavějí spíše skepticky.

Foto: Milan Haluška
Článek

"Vím z posledních jednání, když se připravují smlouvy (o pronájmu stíhaček), že taková možnost vstoupit do Aera Vodochody BAE Systemem by tady byla," odpověděl Štefka na dotaz posluchače, jestli existuje možnost, aby Aeru Švédové na oplátku, za to, že si ČR pronajme jejich stíhačky, pomohli s prodejem letadel L-159. Dodal, že to je zatím předběžná informace.

John Neilson, mluvčí BAE Systems, vstup této firmy do Aera vidí více než skepticky. "Jak už jsme před časem uvedli, dokud česká vláda a Aero nestanoví jasné strategické směřování podniku, vůbec nemůžeme uvažovat vážněji o žádné možnosti spolupráce," řekl v úterý Právu Neilson.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám