Hlavní obsah

Babišův Agrofert koupí Rádio Impuls

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Skupina Agrofert, která patří předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi, uzavřela smlouvu o smlouvě budoucí, která se týká koupě společnosti Londa. Ta je provozovatelem Rádia Impuls, jež je nejposlouchanější českou rozhlasovou stanicí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

Obchod není definitivně uzavřen, musí ho nejprve schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a také Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

"Koupě společnosti Londa představuje rozšíření naší mediální působnosti do oblasti rozhlasového vysílání, což, jak věříme, dále posílí atraktivitu naší mediální divize pro obchodní partnery a podpoří její další rozvoj," uvedl člen představenstva Agrofertu Libor Němeček.

Koupě rozhlasové stanice následuje poté, co Babiš v říjnu převzal vydavatelství Mafra.

Babiš se záměrem koupit další média netajil, deníku The New York Times potvrdil, že akcie médií by pak v jednom balíku nabídl na burze. V pondělním prohlášení uvedl, že jeho investičním záměrem je vytvořit do pěti let silnou českou mediální skupinu. Poznamenal však, že jeho činnost se nyní orientuje spíše na hnutí ANO a na politiku. [celá zpráva]

Nejposlouchanější stanice

Společnost Londa ovládá investorská skupina Eurocast, třetinová část stále patří původnímu vlastníku celé společnosti Ivanu Baťkovi. Kromě Impulsu provozuje Londa také pražskou rozhlasovou stanici RockZone 105,9.

Rádio Impuls vzniklo v roce 1999 na základech rádia Alfa, kterému RRTV neprodloužila celoplošnou licenci. Do Impulsu přešla část zaměstnanců.

Impuls si denně naladí asi milión lidí, je už sedm let nejposlouchanější rozhlasovou stanicí v ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám