Hlavní obsah

AXA Bank v Česku do konce roku skončí

Novinky, pit
Praha
Aktualizováno

Menší tuzemská banka AXA Bank, která na český trh vstoupila před třemi lety, svou činnost v České republice do konce letošního roku ukončí. Na základě dohody o partnerství začne vybrané produkty nabízet UniCredit Bank, informovala mluvčí AXA Bank Eva Šebestová.

Foto: Profimedia.cz

AXA Bank

Článek

Společnost AXA, která v bankovním sektoru v Česku dosud získala přibližně 90 000 klientů, se chce nově na českém trhu zaměřit na oblast životního a neživotního pojištění.

„Na všech evropských trzích je však znatelný trend konsolidace a AXA je především pojišťovací skupinou. Proto se AXA rozhodla zaměřit na hlavní oblast své činnosti – pojišťovnictví – a zároveň uzavřít partnerství v poskytování bankovních služeb s jednou z největších retailových bank v ČR,“ sdělil generální ředitel finanční skupiny AXA pro ČR a Slovensko Martin Vogl.

Bez problémů k UniCredit Bank

Podle generálního ředitele AXA Bank Europe pro ČR a Slovensko Ladislava Kročáka bude klientům nabídnuta snadná a bezpečná možnost přechodu k UniCredit Bank.

„UniCredit Bank poskytne klientům AXA Bank celou šíři bankovních produktů. Na uvítanou jsme pro ně připravili speciální, časově omezenou nabídku,“ doplnil Giovanni Guidi, ředitel osobního bankovnictví UniCredit Bank. Nabídka, zahrnující nový spořicí účet s výhodným úročením a běžnými transakcemi zdarma a k tomu i získání platební karty, je platná do konce června.

Pokud jde o zaměstnance AXA Bank, některým z nich společnost nabídne nové pracovní pozice v rámci skupiny AXA. „Ostatním, pro které se nenajde interní řešení, bude poskytnuta podpora při hledání dalšího uplatnění na trhu práce,“ dodala Šebestová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám