Hlavní obsah

Automobilka BMW se propadla do ztráty

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW se ve druhém čtvrtletí propadla do čisté ztráty 222 milionů eur (5,8 miliardy korun). Ve stejném období loňského roku dosáhla čistého zisku 1,48 miliardy eur (57,4 miliardy korun). Vyplývá to ze čtvrtletní zprávy, kterou automobilka zveřejnila ve středu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Logo BMW

Článek

Ukazatel EBIT (zisk/ztráta před zdaněním a úroky) ve druhém čtvrtletí meziročně klesl ze zisku 2,2 miliardy eur (57,44 miliardy korun) do ztráty 666 milionů eur (17,39 miliardy korun).

Za celé pololetí nicméně BMW nicméně dosáhla před zdaněním zisku 498 milionů eur (13 miliard korun).

Stejně jako ostatní společnosti v oboru i BMW musela v důsledku globální pandemie přistoupit k odstávkám továren. Od konce června se nicméně podle serveru listu Frankfurter Allgemeine Zeitung vrátila k normálu.

Stavba polygonu BMW na Sokolovsku za 7,5 miliardy by měla začít v polovině roku

Ekonomika

Automobilka ve druhém čtvrtletí celkem prodala 485 464 vozů. To představuje pokles o 25 procent ve srovnání s 649 856 vozy, jež dodala ve stejném období loňského roku.

Motocyklová divize zaznamenala propad prodejů o 23,2 procenta. Zatímco před rokem dodala 54 582 motocyklů, tentokrát to bylo jen 41 933.

Automobilový průmysl se v souvislosti s globální pandemií zejména na jaře potýkal s masivním propadem poptávky a nuceným omezováním výroby.

Reklama

Související články

Zisk BMW se o čtvrtinu ztenčil

Mnichovská automobilka BMW zaznamenala ve třetím čtvrtletí výrazný meziroční pokles provozního zisku o 26,8 procenta na 1,75 miliardy eur (45,2 miliardy...

Šéf BMW Krüger končí, nahradí ho Zipse

Předseda představenstva německé automobilky BMW Harald Krüger neprodlouží smlouvu, která mu končí v dubnu 2020. V pátek o tom informoval server týdeníku Die...

Výběr článků

Načítám