Hlavní obsah

Zisk BMW se o čtvrtinu ztenčil

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichovská automobilka BMW zaznamenala ve třetím čtvrtletí výrazný meziroční pokles provozního zisku o 26,8 procenta na 1,75 miliardy eur (45,2 miliardy korun). Ve středu o tom informoval server listu Frankfurter Allgemeine Zeitung. Pokles je silnější, než očekávali analytici.

Foto: Norihiko Shirouzu, Reuters

Vlajky s logem BMW při položení základního kamenu továrny v čínském městě Šen-jang.

Článek

Hlavní divizi koncernu přitom klesl zisk dokonce o 47 procent na 930 milionů eur (24 miliard korun). Analytici očekávali zisk kolem 1,2 miliardy (31 miliard korun), připomněl Frankfurter Allgemeine.

Jedním z důvodů poklesu jsou podle koncernu nová pravidla pro testování emisí, které má více odpovídat provozu automobilu v reálných podmínkách. Automobilky však měly problémy získat novou certifikaci včas.

Větší problémy s odbytem přitom po zavedení pravidel hlásil konkurenční Volkswagen, kterému klesly prodeje v září o 18 procent a zdálo se, že BMW bylo připraveno lépe. Zaznamenalo totiž zpomalení odbytu jen o 0,8 procenta.

Reklama

Související články

BMW svolává statisíce aut kvůli riziku požáru

Mnichovská automobilka svolává statisíce automobilů se vznětovým motorem. Jde o preventivní opatření, nicméně v extrémním případě může kvůli vadné součástce...

Výběr článků

Načítám