Hlavní obsah

Antimonopolní úřad potrestal Prahu za rozkouskovanou zakázku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pražský magistrát a dvě jeho organizace dostaly pokutu 160 000 Kč od antimonopolního úřadu za výběr personálního auditora z roku 2007. Zakázku za necelých šest miliónů korun rozdělily na menší, a vyhnuly se tak vypsání tendru. Sdělil to předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Uvedený postup zadavatelů mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. Nelze totiž vyloučit, že v případě zákonného postupu, by zadavatelé obdrželi nabídky i od dalších dodavatelů, kteří by mohli zajistit výhodnější podmínky plnění, než vybraný uchazeč, s nímž byla podepsána smlouva," uvedl úřad na svých stránkách.

Tři zakázky získala BNV Consulting, která pro Prahu mimo jiné zpracovala audit pro pražský dopravní podnik a spolupracovala na projektu Opencard.

Pokutu kromě magistrátu dostaly také Technická správa komunikací a Centrum sociálních služeb. Všichni se proti pokutě odvolali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám