Hlavní obsah

Adidas na podzim znovu otevře své ruské pobočky, píší v Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný prodejce sportovního zboží Adidas 1. listopadu v Rusku znovu otevře své obchody. Na svém kanále na sociální síti Telegram to uvedl ruský server Mash s odvoláním na zdroje v ruské divizi společnosti. K otevření poboček patrně dojde prostřednictvím jiné společnosti.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Adidas měl podle zdrojů Mash podepsat smlouvu se správcovskou libanonskou pobočkou investiční společnosti Daher Group, která vlastní jedno z největších nákupních center na světě, Dubai Mall. Tato společnost už dříve odkoupila ruský byznys španělské módní skupiny Inditex, pod niž spadají značky jako Zara, Bershka, Pull&Bear nebo Oysho.

Začátkem podzimu by Adidas měl spustit nábor nových zaměstnanců tak, aby stihl svých 120 kamenných obchodů otevřít k 1. listopadu. Zda se prodejny německé společnosti znovuotevřou pod stejným názvem, nebo dojde k přejmenování značky, zatím není jasné.

V případě Zary k přejmenování značky v ruských obchodech došlo. Libanonská pobočka Daher Group prodejny znovuotevřela 1. června pod novým názvem MAAG.

Adidasu po ukončení spolupráce s Kanyem Westem prudce klesl zisk

Ekonomika

Ruská agentura RIA Novosti před nedávnem informovala, že Daher Group jedná s Adidasem o koupi jeho ruské divize. Nyní v odpovědi na konkrétní dotaz o tom, zda se značka prodejem ruské dceřiné společnosti do rukou Daher Group vrátí do Ruska, reagoval Adidas neurčitě, přičemž návrat na ruský trh nijak nepopřel.

„V říjnu jsme oznámili ukončení našich aktivit v Rusku. Proces ukončení našeho podnikání pokračuje. Odpovědná opatření a podpora zaměstnanců a partnerů, kterých se toto rozhodnutí týká, jsou pro Adidas prioritou,“ odpovědělo tiskové oddělení Adidasu RIA Novosti.

Minulý týden se v ruských médiích objevily zprávy, že Adidas rovněž jedná s tureckou firmou FLO Retailing o potenciálním prodeji svého ruského byznysu. Podle zdrojů zpravodajského kanálu Vedomosti se očekávalo, že dohoda bude uzavřena letos na podzim s tím, že dojde k přejmenování značky v Rusku.

FLO Retailing už takový postup uplatnila u značky Reebok, jejíž ruskou divizi odkoupila loni a následně pobočky otevřela pod novým jménem Sneaker Box.

Adidas se loni připojil k řadě západních firem a v reakci na ruskou agresi na Ukrajině v březnu uzavřel své prodejny. V říjnu loňského pak firma oznámila, že se rozhodla trvale ukončit své podnikání v Rusku. To tehdy mělo významný dopad na zisk zisk společnosti, který se ve třetím čtvrtletí loňského roku propadl téměř o 110 milionů dolarů (2,4 miliardy Kč).

Majitel Zary měl loni rekordní zisk

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám