Hlavní obsah

Absurdní poplatky: Zjištění zůstatku přes cizí bankomat stojí i 20 korun

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V anketě o nejabsurdnější bankovní poplatek 2010, který pořádá server bankovnipoplatky.com, se pomalu profilují adepti na celkové vítězství. Jedním z nich je i poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat cizí banky. Novinky, jež jsou generálním mediálním partnerem ankety, o tom informoval Aleš Rod, hlavní analytik bankovnipoplatky.com.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V průběžném pořadí okupuje absurdní poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat cizí banky zatím se ziskem 17,64 % druhou pozici. „Z nominací je patrné, že hlasující irituje především výše poplatku za tuto službu u ATM jiné banky,“ sdělil Rod.

„Mě asi zatím nejvíc zarazil poplatek 20 Kč u České spořitelny za nahlédnutí z cizího bankomatu (ČSOB) na zůstatek účtu. Nic jsem si nevytiskl, jen jsem se podíval na obrazovku terminálu a už to bylo,“ napsal čtenář s přezdívkou Lanc.

„Naprostý souhlas! Netušila jsem, mrkla přes KB, bez papírku a 20 Kč bylo,“ reagovala Hana.

Další favorité

Na prvním místě je zatím poplatek za výběr peněz z vlastního účtu se ziskem 22,5 % hlasu. „Tento poplatek, podobně jako poplatek za vklad na vlastní účet na přepážce, který zvítězil v minulém roce, patří dlouhodobě k nejneoblíbenějším poplatkům,“ připomněl Rod.

Z bronzové pozice útočí poplatek za předčasné splacení úvěru.

Vítěz bude znám 1. března

Anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek probíhá již od roku 2005. První kolo hlasování probíhá do 31. ledna 2011 a vzejde z něj pět kandidátů, kteří si to ve finálovém hlasování rozdají o titul nejabsurdnějšího bankovního poplatku roku 2010. Nejabsurdnější bankovní poplatek za loňský rok pak bude znám 1. března.

V 1. ročníku zvítězil poplatek za příchozí platbu, ve 2. ročníku vyhrál poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky, ve 3. ročníku poplatek za vedení běžného účtu, ve 4. ročníku poplatek za nadměrný vklad a v doposud posledním ročníku první místo obsadil poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám