Hlavní obsah

Značení k zákazu kol v centru Prahy vyšlo na 250 tisíc

– Praha
Novinky, zpe

Dopravní značení, které mělo omezit pohyb cyklistů v pěších zónách v centru Prahy, stálo víc než 250 tisíc korun. Novinkám to potvrdila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Na další desítky tisíc muže vyjít odstranění některých značek. Městský soud totiž omezení pro cyklisty zrušil.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

V centru Prahy, například v Železné ulici, se začaly objevovat značky omezující cyklisty.

Článek

Značení omezující pohyb cyklistů v centru Prahy vyšlo přesně na 254 328 korun, potvrdila Lišková. Zdůraznila, že částka ale není pouze za dopravní značky zákaz vjezdu.

„Jedná se o celý projekt, jak žluté znační a přeznačení cyklotras. Bylo to na 13 lokalitách a možná i stovkách míst. Doplňovaly se tam objízdné trasy, vodorovné dopravní značení,“ sdělila Novinkám mluvčí.

Dodala, že se například musela přeznačit celá Jungmannova ulice, odkud správa postupně vykazovala auta, aby mohla změnit zónové značky.

Soud omezení zrušil

Praha 1 chtěla omezit vjezd cyklistů mezi 10:00 a 17:00 zejména kolem spodní části Václavského náměstí, náměstí Republiky a Staroměstského náměstí.

Městský soud ale omezení zrušil. Úplný zákaz kol byl podle něj nepřiměřeným řešením a mělo se přistoupit k omezení rychlosti. Praha 1 rozsudek respektuje a nebude se bránit.

Dopravní značky se tak budou muset částečně upravit nebo odstranit, což vyjde zřejmě na další desítky tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám