Hlavní obsah

Zimola po „emotivní debatě“ rezignoval na post šéfa jihočeské ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Někdejší místopředseda ČSSD Jiří Zimola v pondělí rezignoval na funkci šéfa jihočeských sociálních demokratů. Zimola si loni nechal zaregistrovat hnutí Změna 2020, s nímž chce jít do krajských voleb, současně byl ale funkcionářem ČSSD. To se vedení strany nelíbilo.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Jiří Zimola

Článek

„Po poměrně emotivní debatě (na krajském předsednictvu) o hnutí Změna a způsobu, jakým se odehrávala registrace tohoto hnutí, několik lidí z předsednictva vyvodilo svou odpovědnost a rezignovalo,“ řekla hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).

Zimola uvedl, že zváží, zda zůstane členem strany. Vadí mu, že ČSSD není ochotná dát na kandidátku nezávislé osobnosti. Řekl, že pokud nezávislým kandidátky neotevře, nepřežije.

Bývalý místopředseda jihočeské ČSSD Stanislav Mrvka řekl, že Zimolova platforma Změna chtěla postavit s ČSSD silnou společnou kandidátku, ale v ČSSD nebyla vůle. Někteří politici z ČSSD se podle dřívějších informací Práva nechali slyšet, že jim vadí například to, že se hnutí v dokumentech podaných ke své registraci vůči ČSSD výslovně vymezilo.

Pod Zimolou se houpe křeslo šéfa jihočeské ČSSD

Domácí

Spolu se Zimolou odešli z vedení jihočeské ČSSD i dva místopředsedové, zmíněný Mrvka a Jaroslav Kupsa.

Stanu do krajských voleb povede hejtmanka Ivana Stráská.

Reklama

Výběr článků

Načítám