Hlavní obsah

Zemanův podpis na svolání Sněmovny sedí, datum chybí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dokument o svolání Sněmovny na 8. listopadu, který minulý týden podepsal na lůžku v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) prezident Miloš Zeman, neobsahoval datum. To na něj zjevně bylo doplněno až později. Plyne to ze záznamu, který ve čtvrtek zveřejnil kancléř Vratislav Mynář.

Foto: Česká televize ČT24

Miloš Zeman na audiovizuálním záznamu

Článek

Prezidenta u lůžka navštívil předseda Sněmovny Radek Vondráček spolu s kancléřem Mynářem, tajemníkem Jaroslavem Hlinovským, neznámou ženou a protokolářem Vladimírem Krulišem, který záznam pořídil.

Žádný z aktérů nemá na záznamu ochranu dýchacích cest.

Nemocnice se následně proti návštěvě ohradila s tím, že k ní došlo bez vědomí lékařů. K záznamu nově uvedla, že účastníci schůzky porušili pravidla, když neměli respirátor.

Video Miloše Zemana v nemocniciVideo: Novinky

Zeman je hospitalizován od 10. října, ze stanoviska ÚVN, které zveřejnil předseda Senátu Miloš Vystrčil, plyne, že prezident není schopen pracovat.

Někteří uživatelé sociálních sítí si na videu také všímají času na hodinách v Zemanově nemocničním pokoji a porovnávají ho s časem první zprávy o svolání schůze Sněmovny. V tomto případě je však vysvětlení nasnadě. Zpravodajské servery totiž články ke stejnému tématu v případě vývoje aktualizují.

O tom, že Zeman svolá zasedání nové Sněmovny na pondělí 8. listopadu, informoval Vondráček 14. října dopoledne po schůzce s Mynářem. Brzy odpoledne podle času na hodinách následovala návštěva u prezidenta a před pátou odpoledne vyšla zpráva o podepsání dokumentu.

Reklama

Výběr článků

Načítám