Hlavní obsah

Zemanovci dávají ruce pryč od Paroubka i Bobošíkové

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strana práv občanů – zemanovci (SPOZ) se rozhodla utnout spekulace o možné volební spolupráci s novou stranou expředsedy ČSSD Jiřího Paroubka Národní socialisté – levice 21. století.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman chce bojovat o Hrad, pokud občané budou moci volit prezidenta přímo.

Článek

Předsednictvo SPOZ minulý týden v pátek přijalo usnesení, ve kterém „nedoporučuje krajským organizacím při přípravě voleb do krajských zastupitelstev v roce 2012 spolupracovat“ s Paroubkovou partají, ani se Suverenitou Jany Bobošíkové.

Předseda SPOZ Vratislav Mynář na dotaz Práva uvedl, že Paroubek je ve své nové politické aktivitě stále nečitelný. „Neumím si doteď představit spolupráci s nějakou stranou, která samozřejmě svůj vlastní program ani nemá a ještě nevíme, jakým způsobem se vyprofiluje,“ prohlásil lídr SPOZ.

Bobošíkovou pak Mynář obvinil, že si nestojí za svou vizí a neustále se snaží kandidovat na různé posty. „Nedovedu si představit spolupráci proto, že paní Bobošíková mi přijde kudy vítr tudy plášť. Myslím, že jsme natolik suverénní stranou, že se nemusíme spojovat s čertem s ďáblem,“ míní šéf zemanovců.

Otázku, zda mezi oběma bývalými premiéry nedochází k postupnému smíru, vyvolala nebývalá Paroubkova vstřícnost. V televizní debatě, které se počátkem října zúčastnil též Zeman, nasadil bývalý lídr soc. dem. přívětivou tvář. Na křtu své knihy pak Paroubek nešetřil chválou, když poznamenal, že z nynějších kandidátů na Hrad národní zájmy nejlépe reprezentuje právě Zeman.

Mynář soudí, že osud bývalých expremiérů nelze srovnávat, každý z nich podle něj přistupuje ke svým novým politickým projektům odlišně.

„Pan Zeman po určitém odpočinku začal zakládat stranu odspoda a ví, co dělá. Na rozdíl od pana Paroubka, který podle mého přišel zase s velkou pompou, ukradl jednu stranu a teď se snaží něco málo k tomu přibalovat,“ dodal předseda SPOZ s narážkou na ČSNS 2005, která má za dva týdny fúzovat s Paroubkovou stranou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám