Hlavní obsah

Zemanova strategie: vyburcovat levici a spojit Schwarzenberga s Nečasovou vládou

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentský kandidát Miloš Zeman už se svým týmem určil strategii pro druhé kolo přímé volby hlavy státu. V ofenzivní kampani chce vyburcovat levicového voliče a zároveň docílit toho, aby si lidé spojili jeho konkurenta a předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga s pravicovou vládou premiéra Petra Nečase. Zaměří se také na sociální sítě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman

Článek

„Naším cílem je vyburcovat levicového voliče, aby šel k volbám a podpořil Miloše Zemana,“ řekla v úterý Právu mluvčí prezidentské kampaně Hana Burianová. Této strategii nahrává i fakt, že se pro Zemana vyslovila jak ČSSD, tak komunisté.

Nedílnou součástí tažení za hlasy levicových voličů bude i snaha zbourat Schwarzenbergův obraz jako politika, který stojí mimo současný kabinet, a to i mezi mladými na sociálních sítích.

„Budeme poukazovat, že Karel Schwarzenberg je politik přítomnosti, který je spojen s pravicovou vládou, jejímž je první místopředsedou,“ prozradila Burianová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám