Hlavní obsah

Zeman vítá ČSSD v opozici, zrádce nevidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý předseda ČSSD a expremiér Miloš Zeman nesouhlasí s nynějším šéfem strany Jiřím Paroubkem a nemyslí si, že by poslanci Miloš Melčák a Michal Pohanka byli zrádci. Podle něj je správné, že bude ČSSD v opozici.

Článek

Melčák a Pohanka v úterý oznámili, že umožní vládu kabinetu Mirka Topolánka tím, že při pátečním hlasování odejdou ze Sněmovny. [celá zpráva] Paroubek je označil za zrádce, jeho strana bude hlasovat proti vládě.

"Jenom lituji, že se v minulém období poníženě (ČSSD) doprošovala toho, aby mohla vstoupit do Strakovy akademie vchodem pro služebnictvo," dodal v narážce na to, že jeho menšinové vládě v roce 1998 ODS umožnila vznik.

Paroubek v úterý večer mluvil i o tom, že oba poslance ODS podplatila a připravuje žaloby. Zeman ale nevidí důvod pro tvrzení, že šlo v případě obou poslanců o politickou korupci, protože své stanovisko deklarovali už dříve vystoupením z poslanecké frakce ČSSD.

Vláda udělala oběma poslancům ústupky v programovém prohlášení výměnou za jejich nepřímou podporu. [celá zpráva]

Bývalý šéf ČSSD také uvítal dnešní prohlášení předsedy strany Jiřího Paroubka, že ČSSD půjde do tvrdé opozice. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám