Hlavní obsah

Zeman vezme Nečase do Číny jako podnikatele

Bývalý premiér Petr Nečas poletí s prezidentem Milošem Zemanem na návštěvu Číny. Nebude součástí národní delegace, ale zemi navštíví v rámci podnikatelské mise. Oficiální návštěva českého prezidenta se uskuteční ve dnech 24. až 27. října.

Foto: Milan Malíček, Právo

Expremiér Petr Nečas

Článek

„Petr Nečas mě o to sám požádal a já neměl důvod mu nevyhovět,” řekl. „Jede tam jako součást podnikatelské mise, jinými slovy není člen národní delegace,” dodal s tím, že v podnikatelské misi může být každý, kdo má v Číně své obchodní zájmy. „Předpokládám, že Petr Nečas je tam má, protože jinak by se o účast v této misi nepřihlásil,” doplnil. Za jakou společnost Nečas do Číny pojede, přiblížit nechtěl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle dřívějších informací Lidových novin expremiér Nečas získal práci u developera a majitele finanční skupiny SPGroup Pavla Sehnala. Spolu s Ivo Strejčkem je také jednatelem ve firmě NESTAC Consulting a přednáší na liberálně-konzervativní akademii CEVRO.

Zeman by měl navštívit provincie, svézt se rychlovlakem a měl by podle vyjádření Hradu i diskutovat s občany. Na závěr cesty bude přijat nejvyššími čínskými představiteli. Během návštěvy je v plánu podpis asi desítky smluv a dohod.

Reklama

Výběr článků

Načítám