Hlavní obsah

Zeman udělil milost matce pěti dětí odsouzené za drobné krádeže

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman omilostnil ženu, které prominul zbytek jednoho nepodmíněného trestu a čtyři celé nepodmíněné tresty odnětí svobody, které dostala za méně závažnou trestnou činnost převážně drobného majetkového charakteru. V úterý to oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

Podnět k posouzení předala hlavě státu ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO).

„Prezident republiky přihlédl k tomu, že omilostněná je matkou pěti nezletilých dětí, o které sama řádně pečuje a které by v případě jejího nástupu do výkonu trestu musely být umístěny do různých dětských domovů,” uvedl mluvčí k udělení milosti.

Kritériem při rozhodování prezidenta byl i vážný duševní stav nejstarší dcery odsouzené, který by se v případě odloučení od matky mohl zhoršit.

Žena se o své potomky vzorně stará, což podle Hradu potvrdilo jak místně příslušné oddělení sociálněprávní ochrany dětí, tak ředitelka azylového domu, kde dotyčná s dětmi žije.

Udělení milosti je podmíněno tím, že se žena do tří let nedopustí úmyslného trestného činu.

Zeman udělil milost nemocnému zloději

Domácí

Naposledy udělil prezident milost mladému muži, který se léčí s onkologickým onemocněním a byl odsouzen rovněž za drobnou majetkovou trestnou činnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám