Hlavní obsah

Zeman přijal náměstka Mlsnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek odpoledne přijal na zámku v Lánech náměstka ministra vnitra Petra Mlsnu. Informaci o schůzce zveřejnil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Mlsnovo jméno se objevilo v souvislosti s jeho možným nástupem do čela Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), kde v prosinci skončí Petr Rafaj.

Foto: archiv KPR, ČTK

Prezident Miloš Zeman přijal v Lánech náměstka ministra vnitra Petra Mlsnu.

Článek

Média už dříve uváděla, že by Rafajovým nástupcem mohl být právě Mlsna. Podle Lidových novin ho do čela úřadu prosazuje Hrad a shoda na něm je i mezi představiteli vládní koalice. Zeman v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes minulý týden uvedl, že Mlsna je velice vhodným kandidátem.

Premiér Andrej Babiš (ANO) v úterý po setkání s prezidentem tvrdil, že nový šéf ÚOHS bude vybrán na základě výběrového řízení.

Rafajovo odvolání prezidentovi navrhovala vládní koalice. Šéf ÚOHS v poslední době čelil kritice například kvůli tomu, jak jeho úřad postupoval v tendru na nový mýtný systém.

Zeman si prosadil svou. Oslavy na Hradě budou, oznámil po schůzce Babiš

Domácí

Rafaj trvá na tom, že se nedopustil žádného jednání, kterým by ohrozil nestrannost a nezávislost rozhodování a znevážil svou funkci. V prohlášení zaslaném ČTK Rafaj dále uvedl, že se on a jeho rodina stali terčem vykonstruovaných a nepravdivých obvinění, která byla následně publikována v různých médiích.

Reklama

Výběr článků

Načítám