Hlavní obsah

Zeman jmenoval Vojtěcha ministrem zdravotnictví. Podruhé a bez ceremoniálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman ve středu dopoledne jmenoval Adama Vojtěcha (za ANO) ministrem zdravotnictví. Nahradil tak svého předchůdce Petra Arenbergera (za ANO), který v úterý rezignoval kvůli nejasnostem okolo svého majetku. Vojtěch se do vedení resortu vrací po několika měsících od svého odstoupení.

Foto: Twitter / Ovčáček Jiří, ČTK

Prezident Miloš Zeman (uprostřed) 26. května 2021 na Pražském hradě jmenoval staronovým ministrem zdravotnictví Adama Vojtěcha (vpravo).

Článek

Jmenování proběhlo na Pražském hradě bez tradiční slavnostní ceremonie a bez přítomnosti médií. Staronový ministr si pouze převzal podepsaný jmenovací dekret. Na Twitteru to uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Zeman Vojtěcha jmenoval už podruhé od říjnových voleb do Poslanecké sněmovny v roce 2017. Vojtěch řídil resort od 13. prosince 2017 až do loňského 21. září. Tehdy odstoupil z funkce poté, co čelil kritice za nedostatečnou komunikaci či neprůhledné nákupy zdravotnických ochranných pomůcek v raných fázích epidemie koronaviru.

Foto: Twitter / Ovčáček Jiří, ČTK

Prezident Miloš Zeman 26. května 2021 na Pražském hradě jmenoval staronovým ministrem zdravotnictví Adama Vojtěcha (na snímku).

Vojtěch se současně ve středu podle Seznam Zpráv vzdal postu předsedy představenstva Krajské zdravotní. Funkci, za kterou pobíral měsíční odměnu převyšující 95 tisíc korun, zastával od března. Pod společnost, která patří Ústeckému kraji, spadá šest nemocnic v regionu.

Do úřadu by měl Vojtěcha uvést ještě ve středu odpoledne premiér Andrej Babiš (ANO).

Vojtěch: Není to nic, po čem jsem toužil

Domácí

Zeman ve středu zároveň přijal rezignaci dosavadního ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO), který ve funkce vzdal v úterý. Učinil tak poté, co média dlouhodobě upozorňovala na nejasnosti v jeho majetku.

Reklama

Související témata:

Související články

Vojtěch: Není to nic, po čem jsem toužil

Petr Arenberger (za ANO), který v úterý rezignoval na funkci ministra zdravotnictví, zatím zůstane v čele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Novinkám to...

Výběr článků

Načítám