Hlavní obsah

Zeman je po očkování bez obtíží, vše prý probíhá podle plánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman nemá po středečním očkování proti koronaviru žádné obtíže. Preventivní prohlídka, které se prezident podrobuje v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), tak podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka pokračuje podle plánu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš zeman

Článek

„Bez obtíží. Vše probíhá dle plánu,” sdělil Ovčáček na otázku, jaký byl stav prezidenta v hodinách po očkování.

Šestasedmdesátiletý Zeman dostal vakcínu v ÚVN ve středu odpoledne. Očkován byl látkou od firem Pfizer a BioNTech, čeká ho proto ještě druhá dávka. Ta by se měla podávat nejméně po 21 dnech. Prezident si chtěl původně počkat na jednodávkovou vakcínu, nakonec se ale rozhodl pro očkování již nyní.

Prezident Zeman dostal vakcínu, v nemocnici bude dva dny

Domácí

Zeman očkování dlouhodobě podporuje, považuje ho za jedinou možnost, jak pandemii porazit. Z předních českých politiků se již nechali očkovat premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

Zeman zůstal v nemocnici přes noc kvůli plánované komplexní preventivní zdravotní prohlídce. Již dříve řekl, že absolvuje například počítačovou tomografii a magnetickou rezonanci. Ve vojenské nemocnici byl v posledních letech několikrát. Loni mu v ní operovali zlomenou ruku, kterou si zranil při pádu. O rok dříve v ÚVN zůstal čtyři dny na rekondičním pobytu. Vojenští lékaři mu také například vyšetřili sluch. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií dolních končetin a cukrovkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám