Hlavní obsah

Zavřete tu pusu, nesluší vám to. Zemanovým terčem dnes byla novinářka

Novinky, zpe

Při odchodu z volební místnosti se prezident Miloš Zeman v pátek obořil na redaktorku Českého rozhlasu. Ta se prezidenta zeptala, kdo doplní radu České národní banky. Prezident jí mentorsky odpověděl a pak, když na něj nevěřícně hleděla, jí hulvátsky řekl, aby zavřela pusu, že jí to nesluší. Poté se spokojeným výrazem odešel.

Prezident Miloš Zeman ve volební místnostiVideo: Novinky

 
Článek

Redaktorka Lenka Jansová se Zemana zeptala na to, kdo doplní radu České národní banky. „Považuji to za test inteligence redaktorů Českého rozhlasu, kteří se proslavili redaktorem v Berlíně. Média to jméno už zmínila, inteligentní novinář Českého rozhlasu si toto zjistí a zeptá se mě, jestli to mohu potvrdit,“ odvětil Zeman, který zveřejnil jméno jen jednoho nového člena bankovní rady, ekonoma Aleše Michla, jméno druhého kandidáta neuvedl.

Když už se chystal odejít, otočil se zpátky na redaktorku a řekl jí: „A zavřete tu pusu. Když ji máte otevřenou, nesluší vám to.“

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prezident Miloš Zeman (vpravo za zástěnou) s manželkou Ivanou ve volební místnosti

Zeman se dostal do křížku s Českým rozhlasem před dvěma týdny při návštěvě Berlína. Zahraniční zpravodaj Pavel Polák na svém facebookovém profilu napsal, že se Zemanem jsou na návštěvě Německa tři lékaři a čtyři zdravotní sestry.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman ve volební místnosti

Kancelář prezidenta tuto informaci označila za nepravdivou. Zeman Poláka označil za blbce a chtěl mu zakázat vstup na tiskovou konferenci. Polák a posléze i Český rozhlas se omluvili. Prezident v reakci na to řekl, že na tiskovce vůči ČRo žádnou restrikci neuplatní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám