Hlavní obsah

Zaorálek žádá po Egyptu odškodné pro rodinu zavražděné Češky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek předal egyptskému velvyslanci Abderahmanovi Salaheldinovi již druhou diplomatickou nótu. Česká diplomacie žádá po Káhiře, aby odškodnila zavražděnou českou turistku. Tu před dvěma týdny na pláži v Hurghadě pobodal muž, který útočil na cizince. Češka ve čtvrtek zemřela v nemocnici v Káhiře.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Článek

Ministr v nótě zároveň žádá také o poskytnutí protokolu z pitvy, kterou ve čtvrtek provedl v Káhiře egyptský soudní znalec.

„Egyptský velvyslanec mi dnes (v pátek) potvrdil, že nám pitevní zprávu poskytne, a zároveň přislíbil zasadit se o kompenzaci rodině zesnulé,“ uvedl Zaorálek.

Ministr by se měl také sejít s rodinou zesnulé ženy, a to v nejbližších dnech. Na schůzce chce rodinu informovat o všech krocích, které česká diplomacie v souvislosti s tímto případem podniká.

Podle dosavadních předběžných informací by mělo být tělo zesnulé ženy převezeno zpět do České republiky přibližně v polovině příštího týdne.

Reklama

Související články

Pobodaná Češka v Egyptě zemřela

Češka, která byla pobodána při teroristickém útoku v egyptské Hurghadě, zemřela. Oznámil to ve čtvrtek ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD).

Výběr článků

Načítám