Hlavní obsah

Zákaz nočního vycházení se ruší, metro ale déle jezdit nebude

Kristýna Léblová, Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Od pondělí 12. dubna končí oficiálně nouzový stav a s ním i zákaz nočního vycházení. Dopravní podnik hlavního města Prahy ale na nově nastalou situaci nezareaguje. Denní provoz metra, tramvají a autobusů bude nadále ukončován v období mezi 22:30 - 23. hodinou.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Provoz metra i povrchové dopravy v Praze zůstává zatím beze změn. V návaznosti na vývoj poptávky po MHD a na další uvolňování protiepidemických opatření jsme (...) připraveni k dalším úpravám jízdních řádů,“ napsal Novinkám mluvčí pražského dopravního podniku Daniel Šabík.

Delší než obvykle jsou i intervaly metra. Od pondělí už přitom budou chodit nejmenší děti do škol a tím pádem do práce i část rodičů, kteří s nimi dosud byli doma.

Už od 25. prosince 2020 je provoz metra ukončen přibližně mezi 22:30 - 23. hodinou. Poslední odjezdy souprav z konečné stanice Depo Hostivař je ve 22:33, z Nemocnice Motel 22:31, ze Zličína ve 22:30, z Černého Mostu ve 22:35, z Hájů ve 22:34 a z Letňan ve 22:34. Později lidé musí použít noční autobusy. Cesta se tak se ale výrazně protáhne.

Bílé kombinézy zkoumají vozy pražské MHD, hledají koronavirus

Domácí

V návaznosti na částečné obnovení prezenční výuky ve školách dojde od pondělí 12. dubna 2021 k obnovení provozu školních autobusových linek v Praze (číselná řada 251 – 275) a také části školních spojů na příměstských a regionálních autobusových linkách PID pro zajištění dopravy dětí 1. stupně základních škol. Z důvodu otevření zoologické zahrady v Troji bude rovněž od 12. dubna posílen provoz autobusové linky 112 od stanice metra Nádraží Holešovice.

Z důvodu ukončení nouzového stavu a ukončení platnosti usnesení vlády o omezení volného pohybu osob bude od soboty 17. dubna 2021 zahájen provoz sezónních rekreačních vlaků PID.

Počet cestujících ve vlacích Českých drah se loni propadl o třetinu

Ekonomika

„Situace ohledně dalšího vývoje poptávky bude průběžně monitorována a v případě potřeby jsme připraveni přikročit k dalším úpravám provozu,“ sdělil Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID.

Reklama

Související témata:
Intervaly

Výběr článků

Načítám