Hlavní obsah

Zajištění bezpečnosti Zelenského je jednou z největších akcí české policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zajištění bezpečnosti ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Praze je pro českou policii jedním z největších opatření, na kterém se kdy podílela. Do mimořádných bezpečnostních opatření jsou zapojeni policisté z více než desítky útvarů.

Příjezd ukrajinského prezidentaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Žádné informace o potenciálním narušení návštěvy policie nemá, uvedla ve čtvrtek večer na twitteru.

Policie přijala kvůli návštěvě ukrajinského prezidenta a jeho delegace mimořádná bezpečnostní opatření. „Svým rozsahem se jedná o jedno z největších opatření, na kterém jsme se kdy podíleli,“ uvedla policie.

Český vládní speciál s ukrajinským prezidentem přistál v Praze krátce před 20:00. Zelenského návštěva je dvoudenní, kromě jednání s prezidentem Petrem Pavlem ho čeká setkání s premiérem i šéfy parlamentních komor.

Poradce pro národní bezpečnost Tomáš Pojar v České televizi večer řekl, že Zelenskyj se domluvil na návštěvě Prahy s premiérem Petrem Fialou na společné červnové návštěvě Moldavska. Setkali se tam na okraj summitu Evropského politického společenství (EPC). Termín příjezdu Zelenského do Česka se podle Pojara mnohokrát měnil.

Fiala se setkal se Zelenským. Ptal se jej i na situaci na frontě

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám