Hlavní obsah

Žádné drama, jen pár přestupků. Tuningové srazy tentokrát policisté ohlídali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Původně plánovali na sobotní večer velký tuningový sraz v Plzni, pak ho ale organizátoři zrušili. Část z nich se přesunula do Trutnova, zbytek přeci jenom dojel do západočeské metropole. Ale žádné drama se nekonalo, jen pár přestupků. Policie se totiž po problémech v Jičíně připravila. V poklidu proběhla i podobná akce ve Frýdku-Místku.

Sobotní poklidný tuningový sraz v PlzniVideo: Klára Mrázová, Novinky

 
Článek

Do Plzně měli dorazit členové skupiny Prague-Brikule, kteří byli také v Jičíně. Tam někteří řidiči auty smykovali na náměstí a rušili noční klid. „Tak dnes se sejdeme trochu jinde, než bylo v plánu. Plzni a fanouškům z Plzně to vynahradíme hned, jak nám to situace dovolí,“ napsali během sobotního odpoledne na Instagram. Někteří proto zamířili do Trutnova.

Foto: Instagram skupiny Prague-Brikule

Skupina Prague-Brikule změnila narychlo svůj původní program.

Plány nakonec změnili kvůli manévrům policie. Ta už dopředu avizovala, že akci ohlídá. Podle její mluvčí Pavly Burešové do terénu poslali mimo jiné speciální pořádkovou jednotku a kriminálku. Situaci v západočeské metropoli sledoval také vrtulník. Někteří milovníci rychlé jízdy přeci jenom do Plzně přijeli. Šlo o desítky především mladých lidí.

Řev motorů a kvílení pneumatik probudilo Jičín. Po srazu vytuněných aut zůstala zničená dlažba

Krimi

Ti se po 21. hodině začali objevovat na parkovišti u Globusu, které stejně jako příjezdové cesty, okolí i další části města střežili policisté. „Změna, jedeme k Olympii,“ zaveleli řidiči vytuněných aut a hromadně zamířili k nákupnímu centru Olympia. Ani tam ale neunikli policejním hlídkám, které je kontrolovaly. „To není možný, už jsou zase tady,“ divila se parta mladých lidí.

Tunningový sraz v Trutnově.Video: Aktu.cz

Situace se po čase opakovala, takže další zastávka krátce před půlnocí byla na parkovišti u Area Bory. „Nezaznamenali jsme žádné porušení veřejného pořádku. Řešili jsme několik dopravních přestupků,“ informovala Burešová v neděli nad ránem.

Srazů bylo více

Řidiči upravených vozů si v sobotu dali dostaveníčko i ve Frýdku-Místku. Policisté tam rozdali dohromady 86 pokut za 128 200 korun. Zkontrolovali celkem 354 aut.

„Vzhledem k následkům, které vznikly v Praze a Jičíně, jsme přijali v této souvislosti posílením běžného výkonu služby opatření, při kterém jsme se zaměřili zejména na kontrolu veřejného pořádku a bezpečnost všech účastníků silničního provozu,“ sdělila moravskoslezská policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Dodala, že policisté pokutovali zejména překročení povolené rychlosti, způsob jízdy či technický stav vozidla. „U dvanácti vozidel jsme omezili technickou způsobilost, a to zejména kvůli neschváleným úpravám automobilů,“ upřesnila.

Nedávný sraz v Jičíně byl o dost bouřlivější. Někteří řidiči jezdili smykem přes tamější náměstí, na dlažbě zbyly stopy po pneumatikách. Obyvatelé si stěžovali na hluk i to, že proti nim nikdo nezasáhl. Ministr vnitra Vítr Rakušan (STAN) v týdnu uvedl, že aktérům hrozí sankce. Doplnil, že policie prověřuje záznamy z městských kamer.

Noční kolaps na Nuselském mostě. Vytuněná auta závodila, policie nezasáhla

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám