Hlavní obsah

Záchranáři vynesli tělo jednoho z horníků, kteří loni zahynuli v dole ČSM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Báňští záchranáři ve středu vynesli z dolu ČSM ve Stonavě tělo jednoho z horníků, kteří v dole loni v prosinci zahynuli při důlním neštěstí. Uvedla to Česká televize s odvoláním na okresní státní zástupkyni Gabrielu Slavíkovou.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Důl ČSM-Sever ve Stonavě na Karvinsku po loňském neštěstí.

Článek

V dole minulý týden začali s bouráním betonových hrází, které oblast uzavřely po výbuchu metanu, k němuž došlo 20. prosince. V dalších dnech probíhalo odvětrávání prostoru a nyní mohli záchranáři přistoupit k vytažení obětí.

Záchranáři již dříve lokalizovali pět těl v přední části sloje. Ke čtyřem mrtvým v dobývacím prostoru se zatím nedostali.

K tragickému výbuchu metanu došlo v prosinci v hloubce 880 metrů. Explozi nepřežilo 13 horníků, z toho bylo dvanáct Poláků a jeden Čech. Další havíři byli zraněni. [celá zpráva]

Prostory zasažené explozí a následným požárem se podařilo během několika desítek hodin uzavřít. Těžba v nezasažených částech dolu byla obnovena hned po Vánocích.

Reklama

Výběr článků

Načítám