Hlavní obsah

Za zmizelého politika už v Brně našli náhradu

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Do funkce místostarosty městské části Brno-Židenice bude 9. listopadu volen zastupitel za ODS Aleš Mrázek. Brněnská radnice Židenice tak definitivně řeší problém s chodem úřadu, který se značně zkomplikoval poté, co beze stopy zmizel místostarosta Aleš Vytopil.

Článek

Policie po něm pátrá už od 9. září prakticky bezvýsledně a jedinou stopou byly nedávno nalezené jeho osobní předměty poblíž dálnice D1, zhruba 40 kilometrů od místa jeho posledního výskytu.

„Vzhledem ke skutečnosti, že pan bývalý místostarosta je nepřítomný již šest týdnů, bylo nutné situaci na městské části řešit. Proto se sešli zástupci koaličních stran ČSSD, ODS a volebního uskupení Zelená pro Židenice na společném jednání a výsledkem je dohoda o nové volbě. Uskuteční se v souladu s koaliční smlouvou a s ohledem na úsporná opatření vznikl také požadavek, aby nově zvolený místostarosta zastával tuto funkci jako neuvolněný,“ uvedl starosta městské části Roman Vašina.

Navrhovaný Aleš Mrázek dříve působil jako soudce, nyní je advokát a podle starosty s jeho nástupem do nové funkce nemá advokátní komora žádný problém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám