Hlavní obsah

Zeman ve čtvrtek jmenuje Blatného ministrem

• Aktualizováno
Novinky, jam

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek jmenuje ministrem zdravotnictví Jana Blatného. Oznámil to mluvčí Hradu Jiří Ovčáček poté, co Blatný navštívil hlavu státu na zámku v Lánech. Nahradit má dosavadního šéfa resortu Romana Prymulu (za ANO), který končí kvůli noční schůzce v uzavřené restauraci.

Foto: Jiří Ovčáček/Twitter

Miloš Zeman a Jan Blatný v Lánech.

Článek

„Prezident republiky Miloš Zeman ve čtvrtek dne 29. října 2020 ve 12.00 hodin jmenuje Jana Blatného do funkce ministra zdravotnictví. Ceremoniálu se zúčastní předseda vlády Andrej Babiš,“ napsal Ovčáček na Twitteru.

Zemanova schůzka s kandidátem na ministra skončila zhruba po hodině, Blatný před novináře nepředstoupil.

Padesátiletý hematolog a náměstek brněnské fakultní nemocnice Blatný již v pátek navštívil Úřad vlády, pak premiér Andrej Babiš zamířil na jednání o výměně ministra za prezidentem do Lán. Prezident si na kandidáta našel čas až v úterý – podle Babiše kvůli plnému programu.

Foto: Brno FN, ČTK

Náměstek Fakultní nemocnice Brno Jan Blatný na snímku z roku 2014.

Noční schůzka: šlo o šéfa VZP?

Domácí

Prymula v čele resortu končí poté, co se minulý týden ve středu setkal v restauraci na pražském Vyšehradě s tehdejším prvním místopředsedou hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem. Stalo se tak v nočních hodinách i přesto, že podle vládního nařízení mají být v tuto dobu restaurace zavřené.

Na Blatného jeho kolegové lékaři pějí chválu

Domácí

Dosavadního ministra následně v pátek, kdy na setkání upozornil deník Blesk, vyzval k rezignaci premiér Babiš, koaliční ČSSD i opozice. Prymula rezignovat odmítl s tím, že ho může Babiš odvolat. V neděli pak demisi připustil, až bude znám jeho nástupce.

Prymula: Až bude vybrán můj nástupce, rezignuji

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Babiš: Šok, takový přešlap nešlo omluvit

Premiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro Právo řekl, že byl ze schůzky Jaroslava Faltýnka a ministra zdravotnictví Romana Prymuly v zavřené restauraci...

Výběr článků

Načítám