Hlavní obsah

Wollner končí v České televizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dramaturg a moderátor pořadu Reportéři ČT Marek Wollner se rozhodl po vzájemné dohodě odejít z České televize. Stanice jej odstavila z vysílání kvůli nařčení z údajného bossingu a sexuálního obtěžování. ČT o Wollnerově konci informovala v pátek na Twitteru.

Foto: Česká televize

Marek Wollner

Článek

Stanice připomněla Wollnerovy zásluhy na poli investigativní publicistiky i to, že při takto náročné práci mohou vznikat vypjaté situace.

„Je povinností České televize vytvářet pro všechny své zaměstnance takové prostředí, které je důstojné a ve kterém se cítí dobře. Jakkoliv nic nenaznačuje tomu, že by došlo ze strany Marka Wollnera k jednání, jež by neslo znaky trestného činu, vnímají v tuto chvíli obě strany ukončení spolupráce jako krok, který napomůže stabilizovat situaci v redakci a zastaví poškozování dobrého jména České televize,“ uvedla stanice v prohlášení.

Prověřování Wollnerova údajného nevhodného chování spustila e-mailem loni v listopadu jeho kolegyně a moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová.

Wollner již dříve obvinění ze sexuálního obtěžování i bossingu odmítl. Nařčení nicméně začala prověřovat krom interní komise ČT i policie. Před komisí podle serveru HlídacíPes.org vypovídalo nejméně 13 lidí.

Autoritativnost a koketérie, brání se Wollner

Wollner v rozhovoru pro Deník N uvedl, že z jeho strany nešlo o bossing a sexuální obtěžování, ale o autoritativnost a koketérii. „Ta práce je extrémně náročná, a kdybych se nechoval v některých chvílích autoritativně, už jsme dávno rozsekaní na padrť,“ hájil se.

Připustil, že někdo mohl jeho chování vnímat jako sexuální obtěžování. „Problém je v tom, že jsem se nikdy v životě od těch lidí nic takového nedozvěděl. Mám pocit, že je to k tomu dodané dodatečně. Protože když se o tom teď bavíme, někteří konkrétní lidé se mnou velice ochotně žertovali a koketovali, nikdy to nikam nedošlo. Hráli jsme takovou úplně nevinnou koketérii, bylo to vzájemné…Proto mě překvapuje, že to dneska zpětně někdo vnímá jako obtěžování, když se mu to nějakou dobu – vlastně celou – líbilo,“ uvedl Wollner. V rozhovoru zároveň už předjímal, že aféru neustojí.

Nařčení šéfa publicistiky ČT Wollnera z obtěžování prověří policie

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám