Hlavní obsah

Vyšlo to přesně na víkend. V pátek večer se znatelně ochladí a začne pršet

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšší teploty a jasná obloha skončí v pátek ve večerních hodinách. V sobotu se znatelně ochladí a oblačnost s deštěm vydrží až do začátku příštího týdne. Od nástupu astronomického jara v pondělí dopoledne se ale znovu začne oteplovat, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: ČTK/AP

Bude jaro. Ale až po víkendu.

Článek

Teplý vzduch od západu přinese ve čtvrtek příjemné počasí s polojasnou oblohou a odpoledními teplotami mezi 10 a 14 stupni.

Jasná obloha zůstane až do pátečního dopoledne. Ranní minima budou klesat od 3 do minus 1 stupně, odpolední teploty ale vyšplhají na 14 až 18 stupňů. „Podobně teplo bylo 17. března v ČR naposledy v roce 2004,” uvedla Honsová. Odpoledne začne od severozápadu přibývat oblačnost s občasným deštěm či přeháňkami, na horách se sněhem.

Víkend ovlivní studená fronta. V sobotu se ochladí, obloha bude oblačná až zatažená. Na většině území bude pršet a v horských oblastech sněžit. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 5 a 1 stupněm, odpolední maxima vystoupají k 5 až 9 stupňům. Bude vát čerstvý vítr, kvůli kterému bude pocitově chladněji.

V neděli bude zpočátku oblačno nebo polojasno. Odpoledne přibude oblačnost, objeví se déšť a ve vyšších polohách sníh. Ráno budou teploty klesat od 6 do 2 stupňů, odpoledne vystoupají na 7 až 11 stupňů. Stále bude foukat čerstvý vítr.

V pondělí v 11 hodin a 28 minut začíná astronomické jaro. Bude převážně polojasno, ale stále budeme potřebovat deštníky. Odpolední maxima vyšplhají k 10 až 14 stupňům.

„Celý příští pracovní týden se budou odpolední teploty pohybovat okolo 14 až 15 stupňů, ranní mezi 2 a 6 stupni. Dočkáme se tak poměrně příjemného začátku jara,” informovala meteoroložka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám