Hlavní obsah

Prověšené vedení zastavilo vlaky na pražském Hlavním nádraží

Novinky, ČTK, jas, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kvůli výpadkům proudu v důsledku prověšeného trakčního vedení byl v neděli přerušen provoz vlaků v Praze. Podle Českých drah došlo k poruše napájení trakčního vedení na Hlavním nádraží. Porucha byla i mezi Smíchovem a Radotínem, kde došlo k požáru v měnírně. Provoz na hlavním nádraží se podařilo částečně obnovit kolem 13. hodiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár trafostanice v ChuchliVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Podle informací Správy železnic bylo od 12:20 na Hlavním nádraží prověšené trakční vedení. „Momentálně jsou tam naši technici, kteří kontrolují jeho stav,” sdělil mluvčí organizace.

Dodal, že nádraží je nyní bez proudu. Jak dlouho bude doprava stát, odhadnout nedokázal.

Výpadek dodávky proudu postihl regionální a dálkové spoje na tratích z Prahy do Berouna, Kolína, Benešova i na Lysou nad Labem.

Krádež kabelů komplikovala provoz vlaků v Praze

Krimi

Spoje mezi Hlavním nádražím a nádražím Praha-Vršovice byly odřeknuty.

Provoz na hlavním nádraží se podařilo částečně obnovit kolem 13. hodiny, na frekventované trati z Prahy na Beroun zhruba o dvě hodiny později.

Stojí vlaky na Beroun

Provoz vlaků ve směru na Beroun zastavil po poledni požár měnírny v Chuchli. Požár napájecí stanice hasiči likvidovali v ulici Paroplavební, museli použít dýchací techniku.

Podle předběžného odhadu vyšetřovatelů se škoda vyšplhala k několika desítkám  milionů korun.

„Požár vyřadil napájecí stanici a zastavil provoz na trati 171 v oblasti Chuchle a Smíchovského nádraží,“ sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hasiči s policií rovněž museli přemístit zhruba 75 cestujících na trati v ulici Strakonická, kde uvízl kvůli výpadku elektrické energie vlak. Dráhy zajistily náhradní autobusy.

Podchod až na Žižkov a luxusní čekárny. Hlavní nádraží v Praze pokračuje v modernizaci

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám