Hlavní obsah

Vyděrač požaduje po Ransdorfovi téměř půl miliónu

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) podal trestní oznámení na neznámého pachatele, který se ho během vánočních svátků pokoušel vydírat. Prostřednictvím internetu požadoval vyděrač, který se podepsal jako Kalafuna, aby europoslanec do konce roku 2008 zaslal na jeho účet 420 187 korun, jinak o něm bude šířit jisté informace.

Foto: Mlejnková Alexandra, ČTK

Europoslanec Miloslav Ransdorf

Článek

„Čas vám běží, ten máte do konce tohoto roku. Neučiníte-li tak, následky si přičtěte sám,“ uvedl v mailu Kalafuna. „Navštívil jsem JUDr. Šmehlíkovou na Státním zastupitelství pro Prahu 4 a celou věc jsem nahlásil,“ sdělil Právu Ransdorf s tím, že osobně zná pouze Kalafunu ze Strakonického dudáka.

Později komunistický europoslanec vypovídal i na policii. „Vypovídal jsem u nadporučíka Chvátala totéž, co jsem sděloval státní zástupkyni s tím, že jsem ale dostal na Nový rok druhý mail od Kalafuny. V tom mi napsal: 'Protože jste nesplnil můj požadavek, následky si přičtěte sám. Poezii, kterou jsem Vám zasílal v příloze budu šířit, všude, kde se dá',“ řekl na dotaz Práva europoslanec.

Ransdorf se podle svých slov s formou vydírání osobně dosud nesetkal. „S podobnou špínou jsem neměl co dočinění,“ poznamenal s tím, že mail ale žádnou přílohu neobsahuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám