Hlavní obsah

Všichni se musíme stát Václavem Havlem, burcují zelení k očištění politiky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvolební kampaň v pondělí odstartovala i Strana zelených. Hlavním heslem stany, která by se ráda vrátila do Sněmovny, je změna. Šéf strany Ondřej Liška připomněl v projevu, v němž představil hlavní programové body, i zesnulého prezidenta Václava Havla a jeho podíl na změně režimu v roce 1989.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Článek

„Nemůžeme čekat na to, až přijde nějaký nový zachránce, někdo, s kým spojíme naděje, že se věci změní k lepšímu. Dnes, na podzim roku 2013, se tím Václavem Havlem musíme stát my všichni,” připomněl Liška bývalou hlavu státu.

Zelení se na voliče obracejí s vizí, že nešvary společnosti a stávající politiky nejsou neměnnou konstantou, ale lze je změnit. „Změnit k lepšímu,” zdůraznil Liška.

Vedle tradičních témat jako investice do šetrných technologií strana prosazuje zvýhodnění těch, kteří se chovají šetrně k životnímu prostředí a třídí odpad. „Ti, kteří vytřídí více, by měli platit méně,” popsal záměry strany.

Očistit by se měla i politika jako celek, a to zejména tvrdými protikorupčními zákony, regulací lobbingu i posílením pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu a odpolitizování státní správy. „Teprve potom budeme moci vrátit politice její smysl,” konstatoval Liška.

Reklama

Výběr článků

Načítám