Hlavní obsah

Vrcholové vedení ČT se vzdalo zlatých padáků

ČTK, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vrcholové vedení České televize, tedy šest lidí s výjimkou někdejšího šéfa brněnského studia ČT Zdeňka Drahoše, se vzdalo tzv. zlatých padáků, jež jim ve smlouvě udělil loni v listopadu odvolaný generální ředitel ČT Jiří Balvín.

Foto: Hynek Mojžíš

Studenti SOŠ profesora Švejcara poděkovali centrálnímu obvodu Plzeň 3 za bezplatný pronájem sálu.

Článek

Jednalo se o odstupné ve výši deseti měsíčních platů, což u některých manažerů mohlo činit přes tři čtvrtě miliónu korun. Vedení veřejnoprávního média se k tomu zavázalo v dopise, který adresovalo Radě ČT. Ta ve středu na neveřejném zasedání vyslechla šestici kandidátů na post generálního ředitele ČT.

 "Jejich deklarace je celkem jasná a nepochybuji o tom, že se naplní. Vypovídá to o tom, že jsou to lidé, kteří jsou si vědomi své ceny na trhu práce a že nemusí kupčit s nějakým zlatým padákem, aby je to zabezpečilo," uvedl člen Rady ČT pro ČTK Petr Kučera.

Reklama

Související články

Radě ČT nevyšel pokus vrátit do hry Klimeše

Některým radním České televize nevyšel na středečním veřejném zasedání pokus vrátit do výběrového řízení na místo generálního ředitele ČT prozatímního šéfa...

Výběr článků

Načítám